Як безпечно вийти з карантину?

17.06.2020   Administrator   Категорія: Психологічна служба закладу

     Вихід з карантину – це перші кроки до поступового повернення у звичне життя. Ізоляція й відсутність контакту з іншими людьми може мати вплив на комунікативні здібності людини. Цей вплив дуже індивідуальний і залежить від самооцінки, наявності в минулому соціальної фобії чи труднощів у комунікації. Якщо труднощі траплялися й раніше, є ризик скрутного спілкування в перший період після відновлення звичного життя. Якщо проблем у комунікації в людини не було, є велика ймовірність, що навіть якщо й буде легкий дискомфорт, то за декілька днів він мине. Нажаль тривожність поширилась на всі аспекти нашого життя і не завжди вихід з карантину сприяє її зменшенню. Навпаки, вже зараз багато людей починають скаржитися на тривогу, яка наростає, з приводу "виходу в світ". 

    Чи остаточно переможений коронавірус? Що буде, якщо я захворію? Чи зможу я знову повноцінно працювати? Що буде з моїм бізнесом? Як я складу ЗНО? Як провести літо? І так далі

     Ми звикли, що свої негативні почуття треба ховати (особливо чоловікам), цей стереотип зашкодив безлічі людей. Дозвольте своїм почуттям проявитися повною мірою – адже ви не намагаєтеся сховати сміх, коли вам весело? Але спробуйте це зробити правильно.

    Намалюйте свій гнів  або страх, можна його виліпити або прокричати, дуже добре якщо поряд є боксерська груша або стара подушка, якою вже не кристуєтесь, подаруйте свої емоції їм. Стриманість у цьому випадку абсолютно недоречна.

    Спілкуйтеся більше! Спілкуючись, ви промовляєте ваші переживання, і це надає масу переваг. Під час спілкування можна не тільки отримати підтримку друзів, але і розуміння, що ви не самотні у вашій тривожності і що такі ситуації повторюються у багатьох людей. Фізіологічно – це видих, зняття напруженості, що йде разом зі словами.

    Арт терапія в допомогу! Малюнок, живопис, танець, навіть в'язання і макраме – ті прості способи самовираження, які, тим не менш, теж дозволяють нам зняти тривожність.

    Щоб підтримати себе в цьому періоді, потрібно розуміти, що день, коли карантин завершиться, це не день, коли завершиться пандемія. Просто людям потрібно вийти, тому що вже починаються психологічні й фінансові проблеми. Послаблення карантину – це не ознака того, що потрібно відразу кайфувати від усього, що можна. Краще тиждень-другий утриматися від цього й поберегти власне здоров’я. Ми маємо всі ресурси для формування внутрішньої стабільності, набуття впевненості в собі та відчуття щастя. Адже бути щасливим – це наша головна місія.

 

 

    Колодійчук О. Р.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини