Тренінг «Розуміючи Європу».

03.02.2019   Administrator   Категорія: Шкільне життя

     28 та 29 січня учні 10-х класів ТНВК ШЕЛ №9 ім. Іванни Блажкевич брали активну участь у навчальному тренінгу «Розуміючи Європу»

     Десятикласники із задоволенням та ентузіазмом виконували завдання, які перед ними поставили тренери проекту Василь Мутерко та Тетяна Павлюк – студенти 3 курсу факультету романо-германських мов Острозької академії. (Василь Мутерко - випускник нашої школи). Тренери розпочали інтенсив із представлення себе, партнерів і фундаторів проекту та пограли ігри, які зарядили учнів для продуктивної роботи під час тренінгу.

    Важливо зазначити, що тренери проводили воркшопи двома мовами: англійською та українською. (Воркшоп — це колективне навчальний захід, учасники якого отримують нові знання та навички в процесі динамічної групової роботи). Українською мовою перекладалося лише те, що учням було просто необхідно запам’ятати задля кращого розуміння тих деталей, які майбутні випускники точно зможуть використати у своєму житті.

   «Подорож Європою», «Що таке ЄС?», «Європа у 4-х кутах», «Чому існує ЄС?», «14 ідей як можна змінити Європу» та багато іншої інформації спільно опрацювали учні 10-А та  10-Б класів, вчителі англійської мови Кікцьо Г. А., Вихристюк Л. Є., Чайка Т. Л., географії – Водовіз О. В. та тренери. Учні розбиралися в історії Європи та розкладали найважливіші події у хронологічному порядку.

    Дізналися скільки читань проходить пакет пропозицій і які саме органи Європейських установ мають право ініціювати, вносити корективи, приймати та скасовувати пакети пропозицій у ЄС.

Дізналися, що таке Молодіжний парламент, його функції та як організована робота.

   Завершення інтенсиву було не менш цікавим, тому що Василь та Тетяна відповідали на чітко сформульовані питання учнів, і деякі з питань були на дуже високому рівні , що приємно вразило вчителів школи-ліцею та тренерів.

ДОВІДКА.

     Навчальний курс «Розуміючи Європу» - це тренінг, який знайомить з ЄС у інтерактивному форматі. Цільовою аудиторію даного курсу є школярі та студенти віком від 15 до 24 років. Курс «Розуміючи Європу» працює на основі принципу навчання «рівний-рівному». «Розуміючи Європу» - це назва інтенсивного навчального курсу про ЄС, яка була запропонована одним із ініціаторів заснування ЄМП - Фундацією Шварцкопфа - це політично нейтральна благодійна фундація, заснована Пауліною Шварцкопф у 1971 році в місті Гамбург. Основною її метою є підтримка освіти та розвитку молоді в політичній та культурній сферах, підтримка ідей демократії та Європейського об’єднання. Наразі центральний офіс Фундації Шварцкопфа знаходиться у Берліні, Німеччина.

     «Європейський молодіжний парламент – Україна» (ЄМП - Україна) - це міжнародна молодіжна громадська організація, яка веде активну діяльність в Україні та в Європі. У своїй роботі Організація керується двома основними принципами: позапартійність та демократичність. ЄМП-Україна не підтримує та не підтримується жодною з політичних партій та об’єднань а також функціонує на засадах рівноправності всіх членів. «Європейський молодіжний парламент – Україна» має неприбутковий статус. Діяльність організації здійснюється за рахунок грантів та благодійних внесків донорських організацій.

     Європейський молодіжний парламент (ЄМП) - це унікальний освітній проект, який вже понад 25 років об’єднує 40 національних осередків в країнах Європи. Метою діяльності ЄМП є зростання усвідомлення молодими людьми важливості питань, що стосуються Європи та сприяння отриманню дійсно унікального навчального досвіду. Патронами Європейського молодіжного парламенту є генеральний секретар Ради Європи Т. Ягланд та Президент Європейського Парламенту М. Шульц. За підтримки ЄМП інтенсивні навчальні курси про ЄС проводяться в Австрії, Бельгії, Ірландії, Італії, Литві, Угорщині, Чехії та Україні.

     Десятикласники позитивно сприйняли такий інтерактивний, інтенсивний формат тренінгу та висловили побажання, щоб такі воркшопи проходили частіше, і не тільки з географії та англійської мови.

 

    Водовіз О. В.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини