Тиждень фінансової грамотності

17.05.2019   Administrator   Категорія: Шкільне життя

    З 13 по 17 травня 2019 року в школі проходив Тиждень фінансової грамотності, ініційований міським головою та за підтримки Тернопільського національного економічного університету під гаслом: «ДОПОМОЖИ УКРАЇНІ! СТАНЬ БАГАТИМ!» Впродовж тижня учні та вчителі школи були залучені до різноманітних заходів.

   13 травня для учнів 9-10 класів Центр фінансової і цифрової грамотності та вчителі школи провели квест, під час якого старшокласники могли продемонструвати свої знання, практичні вміння, логіку, кмітливість, творчість в галузі економіки і фінансової грамотності.

      Змагалися 3 команди «Володарі фінансів» (10-б класу), «Бізнес - сила» (10-а класу) і «Money-dust» (9-а класу). В 12 локаціях вони за правильні відповіді отримували слова, з яких склали відомі вислови:

  • «Я займаюся бізнесом як мистецтвом. Хтось малює на полотні або пише вірші. А я укладаю угоди - як правило, великі». (Д. Трамп, американський президент)
  • «Ніколи не потрапляйте в залежність від одного джерела доходу, інвестуйте, щоб мати кілька джерел». (У. Баффет, американський підприємець, інвестор)

  • «Найцінніший актив - час. Більшість людей не вміють його правильно використовувати». (Роберт Кіосакі, американський бізнесмен, письменник)

В рівній та напруженій боротьбі перемогла команда «Володарі фінансів», які були запрошені на фінальну гру «Життєвий капітал» на базі Центру.

   15 травня  вчителі географії та економіки разом з директором школи взяли участь у відкритті Центру фінансової та цифрової грамотності, що почав функціонувати на базі факультету обліку та аудиту.

Цього ж дня учні 10-Б класу взяли участь в етнофестивалі, який був присвячений Дню факультету обліку та аудиту. 

17 травня учні 10-Б класу взяли участь в грі «Життєвий капітал». 

Враження учнів:

    «Життєвий капітал - це гра, яка надає великі можливості. Ви можете в одну мить стати мільйонером, або ж, навпаки, банкрутом. Вона навчає не лише як правильно організувати свій бізнес, збільшити прибутки, а й як працювати в команді і досягати цілей. Однією з головних умов даної гри є хороший настрій та  позитив. І тільки тоді ви зможете реалізувати власні мрії, налагодити хороші стосунки з колегами і заключити вигідну угоду». (Матусевич Христина)

     17.05. у 6-х класах вчитель економіки Царик Л.В. провела урок на тему " Мистецькі та літературні твори з фінансової тематики", учні об'єднувалися у групи і демонстрували літературний або мистецький твір (казку, повість, байку, кінофільм, мультфільм тощо), щоб розкрити суть фінансової грамотності у зв'язку з іншими предметами, проявили свої творчі й акторські здібності та креативність. Глядачам представили фрагменти із відомої казки «Червона шапочка», фільму «Контрабас», уривки творів власної інтерпретації («Принцеса і пори року», «Історія про харчове отруєння», «Пенсійний фонд і населення», «Фальшивомонетство», «Магазин мобільних телефонів», «Клієнт у банку»). Шестикласники показали себе фінансово-грамотними, такими, які розуміють роль економічного виховання у власному житті. 


 

 

    Водовіз О. В. Царик Л. В.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини