Школа проти СНІДу

06.12.2019   Administrator   Категорія: Шкільне життя

    СНІД — безжалісний дракон, який хапається за всіх, незалежно від віку, статі, соціального статусу, способу життя, рівня матеріальної забезпеченості. Від синдрому набутого імунного дефіциту померли французький філософ та історик Мішель Фуко, американська модель Джіа Каранджі, лідер гурту Queen, видатний музикант Фредді Меркюрі та інші.

     І сьогодні чимало публічних людей не бояться повідомляти про свій статус на телебаченні або через пресу. Американський сценарист Ларрі Крамер, російський телеведучий Павло Лобков, голівудський актор Чарлі Шин, колишній міністр культури Великобританії Кріс Сміт, німецька співачка Надя Бенайсса, шведський музикант, засновник поп-групи "Alcazar" Андреас Люндстедт заявили про свій ВІЛ-позитивний статус через ЗМІ. Деякі публічні особистості, відкривши світові свій статус, згодом долучаються до активної соціальної та волонтерської роботи у боротьбі з ВІЛ/СНІДом.

      Завдяки прогресу в медицині та фармакології ВІЛ/СНІД сьогодні більше не є смертельним вироком. Звичайно ж, за умови вчасного лікування. Терапія дає змогу продовжувати життя, зміцнювати послаблений імунітет та протистояти супутнім захворюванням. Для того, щоб уникнути загрози СНІДу молоді потрібно дотримуватись здорового способу життя, популяризувати знання про шляхи попередження даної хвороби та роз’яснювати вплив толерантного ставлення до людей з ВІЛ.

     « Школа проти СНІДу!» - під таким гаслом з 02. по 06 грудня 2019р пройшов інформаційно-просвітницький тижневик у ТНВК ШЕЛ № 9 ім. І. Блажкевич. У фоє школи розгорнулась тематична виставка стіннівок, яку підготували учні 7-8 класів. Учні 8а класу ( класний керівник Лучко О.В.) виступили з просвітницькою презентацією « Скажемо СНІДу : « Ні!». 

    Багато цікавового дізнались учні 10 класу про толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей на зустрічі зі студентами-волонтерами. Тернопільського медичного університету ім. І.Я. Горбачевського. Акція була спрямована на покращення обізнаності молоді про хворобу століття, а також запобіганню дискримінації людей хворих на СНІД. Впродовж заходу учні з’ясовували , яким шляхом передається вірус ВІЛу, як запобігти його розповсюдженню. Також студенти провели квест-опитування, у якому учні застосували набуті під час заходу знання.

      Упродовж  циклу просвітницьких занять« Обираємо життя», які підготувала і провела з учнями 9х класів практичний психолог Колодійчук О.Р школярі виявили неабияке зацікавлення, адже тема здорового способу життя є завжди актуальною. Проте, як загартовувати свій організм і бути завжди у хорошій фізичній формі говорили учні 5-6 класів на уроках основ здоров’я ( вчитель Приведа О.О.).

 

 

 

    Осіпцова О. І. Лучко О. В Приведа О О. Колодійчук О. Р.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини