Профорієнтаційна зустріч в ТНПУ ім. В. Гнатюка

22.03.2024   Administrator   Категорія: Шкільне життя

   Цікавим, пізнавальним, насиченим різноплановою інформацією стало знайомство учнів 10-х класів ТНВК ШЕЛ №9 ім. І.Блажкевич із історичним факультетом Тернопільського національного педагогічного університету та його викладачами: Миколою Бармаком, Володимиром Кіцаком, Ярославом Секо, Іваном Зуляком, Валентином Терещенком, Іриною Федорів.
     Ярослав Секо поділився лайфхаками, як зробити вивчення хронології цікавим і легким, як аналізувати історичний документ, як підготуватися до тестування з історії України.
    Володимир Кіцак розказав, як виготовляли і використовували кам’яні рубила і сокири, мікроліти, як з’ясувати, кому належали наконечники стріл, особливості проведення археологічних розкопок, а також багато інших цікавинок. Де ж і ще можна отримати шанс взяти у руки знаряддя праці, якими послуговувалися у побуті і на полюванні стародавні люди десятки тисяч років тому?
    Із розповіді Валентина Терещенка учні дізналися, що вежа Теребовлянського замку є найвищою серед подібних споруд в Україні, а Збаразький замок свого часу відображав найновіші досягнення фортифікаційного мистецтва. Надруковані на 3D принтері масштабовані макети цих пам’яток дозволили краще уявити первісний вигляд фортець, зрозуміти доцільність і ефективність їх архітектури. А ще школярі змогли побачити, якими були укріплення Тернопільського замку в ХVІ ст. – прадавнього символу нашого міста.
    Приміряти лати середньовічного воїна, вправлятися із мечем чи шаблею, подивитися на однокласників через забороло мрія багатьох, хто цікавиться історією чи любить пригодницькі фільми. Секрети унікального петриківського розпису, майстер-клас із цього українського виду мистецтва, коротенькі екскурсії в історичні місця давнього світу з використанням віртуальної
реальності, участь у волонтерському проекті плетіння сіток для наших захисників – активності, до яких доєднувалися десятикласники на різних локаціях.
    Дякуємо викладачам історичного факультету за пізнавальне, доброзичливе, щире спілкування. Можливо ця зустріч стане вирішальною, коли для учнів настане час обирати професію і своє майбутнє.
О.Бармак 

   

 

 

 

    Бармак О. Я.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини