Ми цього варті

17.05.2018   Administrator   Категорія: Шкільне життя

   

   12-13 травня вчительський колектив ТНВК ШЕЛ №9 ім. І Блажкевич здійснив захоплюючу мандрівку у сонячне Закарпаття. Мальовничі краєвиди зустріли гостей, милуючи своєю красою, барвами та запашними квітами. Мандруючи далі на захід, завітали до однієї з перлин - Пал́ац Ше́нборнів — колишньої резиденції та мисливського будинку графів Шенборнів (з 1946 року — санаторій «Карпати»).  Коло палацу  розбитий чудовий сад-дендрарій (нині Парк санаторію "Карпати") із декоративним озером у центрі. Висаджені рідкісні породи дерев — самшит, катальпа, сосна Веймута, канадська ялина, японська вишня (сакура), рожевий бук, італійська глиниця; чагарників — дойція, гортензія тощо. 

    Наступною зупинкою став Чинадіївський замок (інша назва — Замок «Сент-Міклош») – пам’ятка архітектури XIV—XIX століть.  Розташований у смт Чинадієво, що поблизу міста Мукачево Закарпатської області. 

     Звичайно, що наступною цікавинкою стає сам Мукачевський за́мок Пала́нок - унікальний зразок середньовічної фортифікаційної архітектури з поєднанням різних стилів. Замок побудований на горі вулканічного походження заввишки 68 м і займає площу 13 930 кв. м. Точна дата заснування замку невідома, але в документах, які датуються XI століттям, він уже згадується.

Наступна зупинка – термальні води Косино. Вони розташовані на кордоні з Угорщиною. Оздоровчо-рекреаційний комплекс знаходиться в селі з однойменною назвою Берегівського району. Термальні води в Косино мають унікальний хімічний склад та застосовуються для лікування захворювань опорно-рухового апарату. На великій території працює 7 басейнів, чотири з них – із термальною водою 36, 38 і 40 градусів. А також є плавальний басейн із прісною холодною водою і дитячий із атракціонами. 

    Вузенькими вуличками та цікавинками зустрів гостей Ужгород. Прогулявшись по центральній частині міста, липовою алеєю, берегом річки Уж, підійшли до могутніх стін Ужгородського замку. Це фортифікаційна споруда, яка нині використовується як краєзнавчий музей.

   Поруч розташований Закарпатський музей народної архітектури та побуту — музей просто неба в місті Ужгород, складається з архітектурних пам'яток старовинного закарпатського села і зразків найдавніших і найбільш розповсюджених видів народного прикладного мистецтва.

 

    Рибак Г. В.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини