"Камертон"

19.03.2017   Administrator   Категорія: Шкільне життя

   18.03.2017р. учні 7-Б та 8-Б класів нашої школи разом із вчителем географії Царик Л.В. відвідали інтерактивний музей музичних інструментів «Камертон», що знаходиться в с. Ішків Козівського району. Вже майже три роки минуло від того часу як Петро Катола разом із дружиною Антоніною заснували музей музичних інструментів.

   Петро Катола провів неповторну екскурсію для учнів, дуже цікаво розповів про походження інструментів з відповідним музичним супроводом, щоб якнайкраще продемонструвати властивості того чи іншого музичного інструменту.

   Вся виставкова зала представлена величезною кількістю музичних інструментів різної форми та розміру. Тут є ударні, струнні, духові, клавішні та інші. А ще старовинні українські цимбали, священний барабан мриданга з Індії, калімба — африканське «піаніно» з кокосу, попередник сучасної гітари — древній арабський аль-уд, довоєнний німецький бандонеон. Окрім того, в музеї є ірландська сопілка, вірменський дудук, американський банджо, контрабас із Чехії, в’єтнамська, японська, китайська дримби і ще багато оригінальних та екзотичних інструментів. Цікавинкою для дітей стала тибетська чаша, яку використовують для медитації буддистські монахи і вібрації якої знищують бактерії та віруси. Цікавий лукоподібний берімбао, що під його гру демонструють традиційне бразильське бойове мистецтво — капоейру. Неймовірні відчуття виникають від прослуховування африканських інструментів, що імітують звуки дощу та грому. Тут можна почути, як звучали легендарні труби, від звуків яких впали стіни Єрихона.

     У окремій кімнаті представлені електричні музичні пристрої — орган, синтезатор і тременвокс. Останній більше нагадує приймач із антеною, ніж музичний інструмент. Його робота грунтується на принципі електромагнітних коливань частот, опанувати його може лише справжній музикант з ідеальним слухом, адже гра на ньому відбувається через безконтактні рухи долонями і зміну їх відстаней до антени — так можна вибудовувати будь-які ноти.

     Особливість музею полягає в тому, що кожен бажаючий має змогу попробувати зіграти на тому чи іншому інструменті. Цього дня було випробувано все – від дарбуки до сучасного радіоінструменту для створення музичних спецефектів. У кожного залишилося чимало позитивних вражень і світлих спогадів. 

    Царик Л. В.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини