Історико-мальовничими місцями Тернопільської та Рівненської областями.

17.10.2019   Administrator   Категорія: Шкільне життя

8 жовтня наш 6-Б клас, разом з класним керівником Фугель Світланою Богданівною, вчителем англійської мови Мекуш Марією Михайлівною здійснили мандрівку історико-мальовничими місцями Тернопільської та Рівненської областями.

         Спочатку ми відвідали Рівненський зоопарк. Можна сказати, що Рівненський зоопарк – жива енциклопедія тваринного світу. У ньому водиться понад 150 видів різних тварин, серед них є олені, гімалайські ведмеді, мавпи, дикі кабани, лисиці, вовки, різні види птахів та інші тварини. А також багато різних рептилій.

         Дальше наша мандрівка пройшла до музею бурштину у місті Рівному. Музей розташований у старовинному будинку 1903 р.. Він був відкритий у 2010 р. на базі рівненської бурштинової фабрики - державного підприємства "Бурштин України".

       Серед експонатів музею - шматки бурштину віком до 40 млн. років, знайдені у різний час на території Рівненщини, а також виготовлені з нього ювелірні вироби. Зокрема, експонується найдавніший бурштиновий виріб в Україні - диск-амулет віком приблизно 2,5 тис. років. Окрасою музею вважаються камені, у яких закристалізувалися комахи. Представлений шматок дикого бурштину вагою близько 2 кг.

     Учні багато, що дізналися  про історію видобутку бурштину у краї, а й про єдине у Україні підприємство, яке займається його переробкою. Цінність, власне, українського бурштину — в його самобутності, яка, насамперед, виявляється у різноманітності й унікальності забарвлення. Діти такого ще не бачили і для них це було дуже цікаво.

      Захоплюючою мандрівкою було відвідання Дубенського замку. Це один з найстаріших замків України, який досі береже риси середньовіччя. Він знаходиться в місті Дубно на Рівненщині.

      Спочатку нас зустріла в’їздна брама і масивні оборонні мури з бастіонами та ровами, які колись наповнювала вода річки Іква, що і нині омиває місто.

     Відвідали виставку мікромініатюр під назвою "Восьме чудо світу". Підкована блоха, слони, що балансують на людській волосині, сумоїсти на маковій зернині і караван верблюдів у вушку голки. Загалом 30 мікромініатюр, які виготовив Володимир Казарян.  

       Нині Дубенський замок є окрасою краю та одним із семи чудес замків України.

         І на завершення нашої екскурсії ми побували у Вишнівецькому палаці. Це добре збережена пам’ятка XVIII ст., у невеличкому селищі Вишнівець Збаразького району Тернопільської області. Тут було родинне гніздо магнатів Вишневецьких. Звідси й походить легендарний засновник Запорізької Січі Дмитро Вишневецький (Байда).

         Ми всі так чудово відпочили, дізналися багато нового і надіємось, що на цьому наша мандрівка не зупиниться.

    Фугель С. Б. Мекуш М. М.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини