Дослідницький проєкт «Вирощування органічних овочів як запорука здорового харчування»

18.04.2024   Administrator   Категорія: Шкільне життя

     Цікавим був урок «Я досліджую світ »  у  4-В класі, на якому учні зустрілися з учителькою основ здоров’я  Приведою О.О. і разом розпочали дослідницький проєкт «Вирощування органічних овочів як запорука здорового харчування».

     Дітям дослідницька діяльність необхідна для розвитку їхніх пізнавальних здібностей, вони самостійно відкривають таємниці природи, розв’язують цікаві завдання та використовують отримані знання в повсякденному житті.

   Учні старанно садили різноманітні сорти помідорів, поливали їх, з нетерпінням чекали, коли насіння почне проростати. Далі вели спостереження та особливий догляд за майбутніми органічними овочами, які мають великі переваги, а саме:

  • органічні продукти володіють високим ступенем якості за рахунок дотримання світових стандартів на всіх ланках їх виготовлення;
  • органічні продукти безпечні для людини, бо при вирощуванні сировини для них заборонено використання ядохімікатів, а також мінеральних добрив синтетичного походження, тому органічні продукти не містять пестицидів, гербіцидів, нітратів, засобів захисту рослин і шкідників та ін.;
  • органічні продукти безпечні для навколишнього середовища, а їх виготовлення та вживання може позитивно впливати на відновлення природної рівноваги, що в свою чергу сприяє збереженню оточуючого середовища;
  • органічні продукти не містять генетично модифікованих організмів та речовин, виготовлених із їх застосуванням;
  • органічні продукти мають гіпоалергенні властивості, бо до їх складу не входять шкідливі речовини, вони не заражені паразитами та хворобливими мікроорганізмами;
  • при переробці, завдяки сучасним та традиційним натуральним технологіям, органічні продукти зберігають свою безпечність, натуральний склад, поживні властивості, гарні смакові якості, не містять синтетичних ароматизаторів, консервантів, харчових добавок та пакуються в натуральні матеріали;
  • органічні продукти мають властивість позитивно впливати на організм людини та поліпшувати стан здоров'я за рахунок високої якості та корисності;  
  • виготовлення органічних продуктів є гуманним по відношенню до тварин, які вирощуються в умовах природного утримання, без застосовування стимуляторів росту, гормонів й антибіотиків, що виключає страждання тварин.  #sc_EcoHealth 
 
 
 
 
 

 

    Приведа О. О. Рудковська М. І.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини