День цивільного захисту

18.04.2017   Administrator   Категорія: Шкільне життя

   11.04.2017р. у нашій школі проходив День цивільного захисту. У наш час людство переживає період небаченого досі зростання негативних чинників, які загрожують існуванню цивілізації. У сучасних умовах проблемою державної та суспільної значущості стає забезпечення безпеки життєдіяльності населення, збереження головної цінності – її громадян, їхнього здоров’я і життя. Громадяни України мають право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, будь-якого стихійного лиха.

   Дуже важливо, щоб кожна людина володіла знаннями, уміннями та навичками, які допоможуть їй врятуватися під час надзвичайних ситуацій, допомогти іншим.

    Під час заходу було згадано й про трагічну подію нашої країни – аварію на Чорнобильській атомній електростанції. Учасники розповіли про страшні події тридцятирічної давності та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії.

    Про безпечне життя, про різні ситуації з якими населення може зустрітися кожного дня розповіли гості заходу старший інспектор відділу ювенальної превенції головного управління національної поліції м. Тернополя Подлецький Микола Іванович. Для учнів школи було запропоновано використання вогнегасника, підручних матеріалів для гасіння пожежі.

    Діти мали чудову нагоду подивитися на показові виступи шкільної команди «Сокіл» із стройової підготовки. А також вправи з надання потерпілому медичної допомоги: накладання первинної пов’язки на голову та різні ділянки тіла, накладання джгута.

     Гості також продемонстрували різноманітну зброю, розповіли, що потрібно робити у разі знахідки невідомого військового спорядження. Учні також познайомилися із службовою собакою Річчі, який показав свої вміння.

Цей захід проводиться у школі щорічно, з метою навчити молоде покоління правильно поводитися в умовах надзвичайних ситуацій.  

 

 

    Царик Л. В.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини