«Формування ціннісних орієнтацій та проявів патріотичних почуттів дітей та учнівської молоді»

22.09.2017   Administrator   Категорія: Про І.Блажкевич

20 вересня 2017 року у приміщенні  Тернопільського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - економічний ліцей №9» ім. Іванни Блажкевич відбувся психолого-педагогічний полілог на тему: «Формування ціннісних орієнтацій та проявів патріотичних почуттів дітей та учнівської молоді», який організували і провели методисти ТОКІППО Сесик О.О. та Демидась С.Р.

         Налаштували присутніх на плідну й активну працю  гімн Тернопільського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - економічний ліцей №9»            ім. Іванни Блажкевич, пісні у виконанні учнів та вітальне слово директора цього закладу Рибака Г.В.

         Про національний аспект в патріотичному вихованні школярів, формування особистості, яке має опиратися на основні положення нової Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, розповів Вихрущ А.В., доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО.       

         Жизномірська О. Я., кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, розповіла про психологічні особливості національно-патріотичного виховання, зауваживши, що завдання педагога полягає в тому, щоб не лише правильно визначити мету діяльності, ретельно підібрати методи й засоби її реалізації, але й сформувати певне психологічне середовище, що сприятиме досягненню учнями поставлених цілей. 

       Цікавий та змістовний матеріал про краєзнавство як один із засобів патріотичного виховання школярів, зокрема, важливість веб-карт, презентував Подобівський В.С., кандидат географічних наук, викладач кафедри методики змісту освіти та ІКТ ТОКІППО.

      Методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи Демидась С. Р. розповіла про особливості морального здоров’я сучасної молоді та перспектив її розвитку, акцентуючи увагу присутніх на необхідності формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей.

Сесик О.О., методист лабораторії виховної роботи та громадянської освіти, відзначила, що метою сучасної шкільної є різнобічний розвиток, виховання і соціалізація особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, здатна до життя в суспільстві та цивілізованої взаємодії з природою, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, трудової діяльності та громадянської активності.

            Багатим досвідом щодо використання найдієвіших засобів, форм і методів роботи в царині розвитку життєвих компетентностей учнів, виховання учнівського колективу в авторській виховній системі «Гармонія» поділилася Мурза С.З., класний керівник Тернопільського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - економічний ліцей №9» ім. Іванни Блажкевич.

      Сіньковська І. М., завідувач науково-педагогічної бібліотеки ТОКІППО, представила ретельний огляд інформаційних джерел, а також презентувала виставку методичної літератури.        

              

 Завершився психолого-педагогічний полілог цікавою екскурсією «Сторінками життєпису Іванни Блажкевич», проведеною учнями даного навчального закладу.           

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
ХАРЧУВАННЯ
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАДХОДЖЕННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ПУБЛІЧНИХ КОШТІВ
Фінансові звіти
Бухгалтерія
Державні закупівлі
ПРОЗОРІСТЬ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ
Статут закладу освіти
Ліцензії на провадження освітньої діяльності
Структура та органи управління закладом освіти
Кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами
Освітні програми, що реалізуються в закладі
Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
Фактична кількість учнів закладу
Мова освітнього процесу
Наявність вакантних посад
Матеріально технічне забезпечення закладу
Річний звіт про діяльність закладу
Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими освітніми потребами
Інформація про надходження й використання публічних коштів
Правила прийому до закладу освіти
Результати навчання
РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Правила поведінки здобувачів освіти
Пам'ятка для учителів
Правила для батьків

Авторизація

Погода
Загальні новини